T.C. DOMANİÇ BELEDİYESİ RESMİ WEB SİTESİ

GELENEKSEL 657.Sİ DÜZENLENEN DOMANİÇ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILDI.

Bu yıl 657. Geleneksel Tarihi Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri, Ebe Çamlığı güreş alanında yapıldı. Finalde Faruk Akkoyun ile Serhat Gökmen karşı karşıya geldi. Uzun süren güreş müsabakası sonrası normal sürede yenişemeyen her iki pehlivan uzatma dakikalarında büyük mücadele verdi. Faruk Akkoyun rakibinin hatasını affetmeyerek tarihi Domaniç Başpehlivanlığını kazandı.

Başpehlivan Faruk Akkoyun, karşılaşma sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Tarihi bir güreşte birinci oldum çok mutluyum. Böyle tarihi bir güreşi yaşattıkları için Domaniç Belediyesine tertip komitesine çok teşekkür ediyorum. Zorlu güreşçilerimiz varken buna rağmen birinci olmayı başardım. Serhat Gökmen gibi usta bir güreşçiyi yenmenin gururunu yaşıyorum. Dünde Kartepe’de birinci oldum. Bu haftayı iki birincilik ile kapattım. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Ağalık seçimlerinde Domaniç’li iş adamı İsmail Karaduman 43 bin TL vererek ağalık ihalesini aldı. Daha önce 3 yıl Domaniç Güreş ağası olan Beyhan Gündüz’e de, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk altın kemer taktı.

İletişim Bilgilerimiz
Ulaşım Haritası