Başkan Ertürk, ‘Eski aracımızı değerlendirdik, ‘Kül Atık’ konteynerleri kendi imkanlarımız ile tasarladık’

Domaniç Belediyesinin yeni uygulaması olan kül atıkların atılması için, kendi tasarladığı ‘Kül Atık’ konteynerleri ilk etapta belli bölgelere yerleştirilecek.

Domaniç Belediyesi yıllardan beri kullandığı eski çöp kamyonu atıl vaziyete getirmek yerine aracı yine temizlik işlerinde kullanmak için yeniden tasarladı. Belediye yine kendi tasarladığı Kül Konteynerleri yoğunluğu fazla olan bölgelere yerleştirecek. Temizlik işleri için tasarlanan araç ile konteynerlerin taşıma işlemi uygulanacak.

Konu ile açıklama yapan Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, “Belediyemizin yıllardan beri kullandığı çöp kamyonumuz ömrünü artık tamamlamıştı. Her zaman kullandığımız sloganımız ‘Üretken Belediyecilik’ anlayışımızı burada da değerlendirmiş olduk. Eski aracımızı atıl vaziyete getirmek yerine daha kullanışlı hale getirdik ve aracımız yine temizlik işlerinde kullanılmaya başlayacak. Yine ekiplerimizin tasarımıyla ortalığa, sağa sola atılan, görüntü kirliliği oluşturan kül atıkları da artık yeni kül atık konteynerlerin de toplanacak. Böylelikle görüntü kirliliği de oluşturmayacak. Üretken Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan ricam çöpleri çöp konteynerine, külleriniz ise kül konteynerine atalım” dedi.