Başkan Ertürk, ‘Mücadelemiz Domaniç tarımındaki kalite ve verimliliği arttırmak’

Ertürk, ‘Mücadelemiz, Domaniç tarımındaki kalite ve verimliliği arttırmak’

Domaniç Belediyesi, Kocayayla Turizm Ticaret LTD. ŞTİ. üzerinden çiftçilerin kullanabileceği gübre çeşitliliğini artırdı.

Domaniç Belediyesi, organik madde içerikli gübreler bitki gelişim üzerinde etkili olduğu gibi tarım topraklarının yapısını iyileştirmede de son derece etkili gübre çeşitliliğini artırdı. İlk olarak üre gübre ve 26’lık Can gübrelerinin yanı sıra tamamen ithal, organik sıvı gübre ve vitamin ile bitki besinleri çeşitlerini çiftçilerin hizmetine sundu.

Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, yaptığı açıklamasında, “Domaniç, Turizm anlamında olduğu gibi tarım sektöründe de ön plana çıkarılmalı düşüncesindeyiz. Bu sebeple, Belediyemizin bünyesinde Kocayayla Turizm Ticaret LTD. ŞTİ. üzerinden çiftçilerin kullanabileceği gübre satışlarımıza başladık. Sağ olsun çiftçilerimizde oldukça ilgi gösterdi.

Bilindiği üzere mineral gübreler ile kombine uygulanması mineral gübrelerin yarayışlılarını artırır. Organik gübreler, diğer gübrelerin verimli kullanımı ile ilgili olarak daha büyük bir etki sağlar. Çiftçilerimiz ile istişareler yaparak üre gübre ve 26’lık Can gübrelerinin yanı sıra tamamen ithal organik sıvı gübre ve vitamin ile bitki besinleri çeşitlerini bünyemizde satışlarına başladık.

Satış noktamız her türlü sizlere yardımcı olacaktır

Gübre satış noktamızda 2023 Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) göre, Gübre Takip Sistemi (GTS) üzerinden ne kadar gübre kullanabilirsiniz görebilirsiniz. Çiftçilerimiz kartlara tanımlanan destekleme tutarlarını görebilir. Kartlara tanımlanan destekleme tutarı ile gübre bayimizde bulunan Ziraat Bankası POS makinelerine sadece gübre alımı için kullanılabilirler.

Mücadelemiz Domaniç tarımındaki kalite ve verimliliği arttırmak

Organik sıvı gübre ve vitamin ile bitki besinleri çeşitleri ile Domaniç’te tarımındaki kalite ve verimliliği arttırıyoruz. Bu kapsamda, ileriki günlerde bünyemizde bir ilaç satış belgesi olan Ziraat Mühendisi de çalıştırarak istihdam da sağlamayı planlıyoruz.

Peki, Ziraat Mühendisi ne gibi faaliyetlerde bulunacak?

Yüksek teknoloji ile üretilen Organik gübreler, bitkilerinizden en iyi verimi elde etmek, toprağın fiziksel özelliklerin iyileştirmek (su tutma oranını artırmak, toprakta su ve hava dengesini optimum oranda sağlamak vb.), toprak dengesini sağlamak çiftçinin vaz geçilmezidir. Bünyemizde bulunacak Ziraat Mühendisimiz ile ilgili hedefimiz, Zirai ilaç satışları da gerçekleştirilebilecek, bilinçli tarımsal üretimi yaygınlaştıracak, bitkiye ve bölgeye özel gübreler tavsiyesinde bulunacak, takibini yapacak, verimli toprak analizi yaptırabileceksiniz. Tüm çabamız topraklarımızı verimli hale getirmek olacaktır. Üretken Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.