Büyük iftar davetimize katılım yoğun oldu

Domaniç Kaymakamlığımız ve Domaniç Belediyemiz tarafından düzenlenen ‘Büyük İftar Daveti’ katılım oldukça yüksek oldu.

Bugün düzenlenen ‘Büyük İftar Daveti’ Domaniç Ortaokul bahçesinde gerçekleşti. İftar öncesi Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk ve İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammed Enes İpek konuşmalarını gerçekleştirdi. İftar yemeğinden sonra, Tasavvuf, Ud, Ney, Bendir, Semazen, Aşık ile Maşuk, Palyaço ve maskot gösterileri yapıldı. Çocuklar şişme oyun parkuruna doyasıya eğlendi.

Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, yaptığı konuşmasında, “Ramazan, her bireyin içtenlikle kendisiyle yüzleştiği, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ve her yıl insanlığı daha iyiye taşımak üzere gelen bereketli bir aydır. Ramazan ayı ihtiyacı olanları hatırlamanın, onlara yardım etmenin ayı olduğu için kutsal ve bereketlidir. Ramazan; sevgidir, samimiyettir, paylaşımdır. Bizler, birbirimize tebessüm etmeyi unutmadan, birbirimizi kırmadan, birbirimize saygı ve hoşgörü göstererek bu kutsal ayın gerçek amacına ulaşmasını sağlayabiliriz. Unutmayalım ki, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz. Tüm İslam aleminin Ramazan ayında yaptığı ibadetlerin ve hayırların Allah katında kabulünü Cenabı Allah’tan niyaz ederim. Bu duygularla sözlerime son verirken; Pandemi döneminde hep özlemle beklediğimiz Bayramımızı bayram havasında karşılayalım, Tıpkı, çocukluğumuzdaki gibi gençliğimizdeki gibi Bayramlarımız birlik ve beraberlik içinde olsun, Ramazan Bayramımız şimdiden mübarek olsun. Bu güzel akşamda, sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tekrar hoş geldiniz diyor, sizlere saygılarımı sunuyorum” dedi.

İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammed Enes İpek, yaptığı konuşmasında, “Ramazan; İslam’ın merhametini, hakkaniyetini, bilgi ve erdemle bütünleşmiş ahlakını, tüm insanlığa anlatan; kişinin kendisiyle yüzleştiği, yenilendiği, kutsal ve bereketli bir aydır. İnsanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve kalp birliğinin perçinlenmesine vesile olan Ramazan ayı, sahip olduğumuz nimetlerin kıymetini bilip, şükretmemizi sağlar. Bugün burada, sizlerle aynı sofrada orucumuzu açmanın heyecanını yaşayarak, bu ortamı paylaşmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, siz kıymetli Domaniç halkına saygılarımı sunuyorum” dedi.