Domaniç Belediyesinde en düşük asgari ücret net 3 bin 300 TL oldu

Yeni yılda geçerli olan net asgari ücret yüzde 21.56 oranında yani 500 TL’lik artışla 2 bin 825 TL oldu. Domaniç Belediyesi ise en düşük asgari ücret net 3 bin 300 TL olarak belirledi. Bu ücret ikramiye ile birlikte aylık 3 bin 435 TL’yi buluyor.

Bekârlar için ikramiyeler dahil net ele geçen 3 bin 435 TL asgari ücret, evli ve 2 çocuk sahibi çalışanlarına 3 bin 800 TL olarak belirlendi.

İŞÇİMİZİN YANINDAYIZ

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk gazetemize yaptığı açıklamada, “Yıllarıdır işçilerimiz şirket elemanı idi. Ama KHK ile belediyenin personel şirketine dâhil oldular.  Bundan sonra işçi alımları da bu şekilde olacak. Biz sözleşmemizi yaparken hem bütçemizi hem de çalışan arkadaşlarımızın hakkını en iyi şekilde vermek için Başkan Yardımcım Şuayip Çakır ile 1 hafta yoğun bir mesai harcadık. Gazetelerde görüyoruz belediyelerde asgari ücret 3 bin 200 TL oldu. Şöyle oldu, böyle oldu. Bunlar tabi giydirilmiş rakamlar. Biz gerçek asgari ücreti açıklıyoruz. Çocuğu olmayan bekar işçimizin 3 bin 300 TL net eline geçecek, ikramiye ile birlikte 3 bin 435 TL olacak. Evli 2 çocuk babası çalışanımız 3 bin 650 TL ikramiye ile birlikte ise 3 bin 800 TL net olarak alacak. Yani biz diğer belediyeler gibi şişirilmiş değil, net ele geçecek maaşı açıklıyoruz. Her zaman işçimizin yanındayız ve maaşlarını en yüksek seviyede tutmaya çalışacağız.  Herkese hayırlı olsun diyorum” dedi.

EN İYİ ÜCRET İÇİN MÜCADELE EDİLDİ

Belediye İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Alaaddin Özçallı ise, “Başkanım ve ekibine teşekkür ederim. Gerçekten en fazla ne kadar çok verebiliriz mücadelelerini bizzat takip ettim. Tabi başkanım burada Belediyenin imkânı dâhilinde verebildikleri şişirilmiş yıllık sosyal hakları ile değil, net elene geçenlerle açıkladı. Ayrıca ilk toplu iş sözleşmemiz oldu. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Domaniç Belediyesi, Belediye İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Alaaddin Özçallı, Belediye İş Sendikası Domaniç temsilcisi Enver Ugsuz ile yapılan sözleşmenin ardından tekrar söz alan Başkan Ertürk hayırlı olsun dileğinde bulundu.

ÇALIŞANLARIMIZ ÇOK ÜRETKEN

Ertürk, “Kendim sendikacılıktan geldiğim için çalışanların durumunu çok iyi biliyorum. Daha fazlasını isterdik ama bütçemiz bu kadarına yetiyor. Çalışan kardeşlerimizden çok memnunum. Sloganımız ‘üretken belediyecilik’ ve ben arkadaşlarımızın üretkenliğinden çok memnunum. Normalde dışarıdan alınan bankları, çardakları işçilerimiz emekleri ile kendi üretiyor. O yüzden bu sözleşmeyi hak ediyorlar. İnşallah daha iyisini de vermek için elimizden geleni yapacağız. Onlardan tek isteğim, belediye adına yakışır şekilde çalışıp, üretmek ve vatandaşımıza hizmet etmektir” diye konuştu.