İLÇE HIFZISSIHHA KURULU TOPLANTI KARARLARI

Kaymakam Sayın Muhammed Enes İPEK Başkanlığında, Belediye Başkanı Yardımcısı Şuayp ÇAKIR ve kurum amirlerinin katılımı ile Domaniç Kaymakamlığı toplantı salonunda “Tam Kapanma Tedbirleri” toplantısı gerçekleştirildi.
29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren – 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’a kadar tam kapanma kararları ile ilgili önemli detaylar alındı. Lütfen bu kurallara riayet edelim.
1. Bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. ARAÇ KULLANMAK YASAK! (ENGELLİLER HARİÇ)İKAMETE EN YAKIN YERLER ONLİNE SİPARİŞ VERİLEBİLİR.
2. Yeme-içme yerlerinin (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yerler) sadece paket servis şeklinde çalışabilecek. 13 MAYISA KADAR 24 SAAT ESASINA GÖRE. RAMAZAN SONRASI 01:00’a KADAR
3. Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ve bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.
a. Sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir
b. Ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilmesine
c. Sokak aralarında kesinlikle satış yapılmamasına,
d. Bakkalı olmayan köylere dağıtım yapılacak fakat para alışverişi günlük olmayacak. (Çakıl, Erikli, Fındıcak, Kırık, Kozcağız, Kozluca, Muhacirler, Ortaca, Safa, Seydikuzu, Soğucak, Tıraz, Küçükler)
4. Temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler açık, diğer tüm esnaflar kapalı olacak.
5. Konaklama tesisleri sadece zorunlu durumlara bağlı olarak seyahat izin belgesi alan kişilere hizmet verebilecek. Konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunması sokağa çıkma ve/veya şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlamayacak.
6. Ülkemizde bulunan yabancılarda sokağa çıkma kısıtlamalarına tabi olacak.
7. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki ileri yaş gruplarındaki veya ağır hastalığı olanlar 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçları VEFA Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacak.
8. Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının istisnaları: Kamu görevlileri kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla muaf sayılacak. Cenaze yakınının e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular ile katılabilecek.
9. Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar: Tedavi olduğu hastaneden taburcu oluyorsa, daha önceden alınmış doktor randevusu, kişi hastanede refakat edecekse, bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (belgelemek gerekiyor bilet ile), ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan, Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen ve Ceza infaz kurumlarından salıverilen. Bu zorunlu hallerin varlığı halinde bu durumu belgelendirmek kaydıyla e-devlet üzerinden E-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden ilçe Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla seyahat edebilecekler.
10. Uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım aracıyla seyahat edecek kişilere biletleme işlemi yapılmadan önce mutlaka seyahat izin belgesinin olup olmadığının kontrol edilecek. HES KODU SORGULAMASI yapılacak. %50’si oranında yolcu kabul edilecek (uçak hariç)
11. Sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının %50’sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçilecek.
12. Sokak hayvanlarının beslenmelerine önem verilecek. Kaymakamlığımızca belirlenen personellerin hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe, orman gibi sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarına düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması sağlanacak.
13. Kolluk kuvvetleri tarafından kapsamlı, geniş katılımlı, etkili ve sürekli denetim faaliyetlerinin planlanarak uygulamaya geçirilecek.
14. Sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında; Muafiyet tanınan işyerlerinde çalışıldığına dair gerçeğe aykırı belge düzenlenmesi, özel sağlık kuruluşlarından sahte randevu alınması, fırın, market, bakkal, kasap, manav, kuruyemişçi veya tatlıcılara çıkışın maksadını aşan şekilde kullanımı (markete ailece gidilmesi gibi), Çiftçi Kayıt Belgesinin (ÇKS) amaç dışı kullanılması gibi durumlarda kolluk kuvvetleri tarafından her türlü tedbir alınacak.
15. Şehirlerin tüm giriş ve çıkışlarında (iller arası koordinasyon sağlamak kaydıyla) kontrol noktaları oluşturulacak. Geçerli bir mazereti/muafiyeti bulunmayan kişilerin şehirlerarası seyahatlerine izin verilmeyecek.
16. Halkın yoğun olarak bulunduğu caddelerde vatandaşı yolda durdurarak ya da kapıdan satış yaparak yakın temasa geçen, risk oluşturan pazarlama, dernek, vakıf vb. gibi her türlü tüzel kişilik veya gerçek kişinin elden yardım/bağış toplama faaliyetlere izin verilmeyecek. (müftülük ve kamu kurumları bazında toplanacaklar hariç)