Başkan Ertürk, ‘Domaniç adım adım doğalgaza kavuşacak’

Domaniç’e getirilmesi planlanan doğalgaz için BOTAŞ yetkileri saha incelemesini gerçekleştirdi.
İlçeye doğalgaz getirme çalışmaları uzun bir süredir devam ediyordu. Çinigaz Doğalgaz şirketinin yer tespitlerinin sonucunda BOTAŞ yetkilileri de alanda son etüt çalışmalarını tamamladı.
Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “Uzun süredir gerek Ankara ziyaretleri gerek yazışmalarda Doğalgazın getirilmesi için çaba sarf ediyorduk. Çinigaz firmamızın yer tespitlerinin ardından alan için BOTAŞ ile yazışmalara başlanmıştı. İlçemize getirilmesi planlanan doğalgaz için yoğun mesai harcayan şirket yetkililerine de buradan ayrıca teşekkür ediyoruz. Bugün BOTAŞ yetkilileri ve Çinigaz Kütahya yetkilileri ilçemizde belirlenen alanlarda etüt çalışmalarını gerçekleştirdiler. Etüt çalışmalarının yapıldığı yerin A İstasyonu (Basınç Düşürme İstasyonu) için uygun olduğu belirtildi. Bundan sonraki süreç planlamaların ve projelendirmelerin hızlandırılmasına kaldı. Bu sürecin hızlanması için elimizden geleni yapacağız. Domaniç adım adım doğalgaza kavuşacak” dedi.
Etüt çalışmalarına, BOTAŞ yetkilileri, Kütahya Çinigaz İl Müdürü Muammer Ay, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın ve Domaniç Belediye Başkan Yardımcısı Şuayp Çakır katıldı.