Başkan Ertürk, ‘İlçemize bir mobilya fabrikası daha yatırım yapacak’

İlçemizde özellikle eğitim üzerine verdiği destekler ile tanınan mobilya firması, Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk’ün girişimleri ile Domaniç’e fabrika kuracak.
Domaniç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya bölümü öğrencileri maddi durumuna bakılmaksızın 5 yıllık burs ve iş garantisi imkanı sağlayan mobilya firması ile tanıdığımız Saye Mobilya sahibi iş adamı Mevlüt Karatay, Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk’ün de girişim ve destekleri ile Domaniç’e mobilya üzerine fabrika kuracak.
Domaniç-İnegöl yolu üzerinde yaklaşık 64 bin M2 alanı satın alan Saye Mobilya sahibi Mevlüt Karatay, yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayacak.
Konu ile açıklama yapan Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, “Özellikle eğitime verdiği destekler ile tanıdığımız Saye Mobilya, bizleri ziyaret ederek Domaniç’e fabrika kurmak istediğini bizlere dile getirdiğinde gerçekten çok mutlu olduk. Çünkü ilçemizde birçok kez sosyal konularda ilçemize destekleri oldu. Fabrika yapabilecek alanlarda ekiplerimizin de destekleri ile yerler tespit edildi. Arsa sahipleri ile tek tek görüştük. Onlarında rızası ile Domaniç-İnegöl yolu üzerinde yaklaşık 64 bin M2 alan Mevlüt Karatay tarafından satın alındı. İnegöl’deki firmasında zaten Domaniçli kardeşlerimiz çalışıyordu. Ayrıca orada ikamet eden bazı hemşerilerimizde fabrika tamamlandığında Domaniç’e geri dönmek istediklerini de bizlere belirtti. Özellikle göçü önlemek için göreve geldiğimiz ilk yıldan itibaren mücadele veriyoruz. Sağ olsunlar görüşmelerimiz sırasında arsa sahiplerimizde hiçbir zorluk çıkarmadı. Domaniç’in önünün açılması için, çocuklarımızın ilçemizi terk etmemesi için arsalarına kurulacak olan fabrika için satan Mustafa Karabay’a, Emine Güleç’e, Hasan Canbaz’a, Mehmet Tanrıkulu’na, Kahraman Tanrıkulu’na, İbrahim Esentürk’e, Emin Yıldızhan’a, Ramazan Yıldızhan’a, Hamit Bayram’a ve Fatma Vural’a çok teşekkür ederiz. Saye Home Mobilya Firma sahibi Mevlüt Karatay’a çıkmış olduğu bu yolda başarılar dileriz. Kendisine ayrıca teşekkür ederiz. Tüm Domaniç halkına hayırlı olsun inşallah” dedi.