Başkan Ertürk, Üniversiteli öğrenciler ile bir araya geldi

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksek Okulunda öğrenciler ile bir araya geldi.

Sosyal Politikalar ve Yerel Yönetim dersine giren Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, Belediyecilik ve Belediyelerin Sosyal Politikaları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Başkan Ertürk, yaptığı konuşmasında, “Belediye Kurumsal bir yapısı sayesinde ulusal ya da bölgesel kanunlar tarafından kendisini yönetme hakkı bulunan bir idari birimdir. Aynı zamanda bir il veya ilçenin aydınlatma, temizlik, su ve ortak hizmetleri ile ihtiyaçlarını gören bir kurum anlamına gelir. Belediye öncelikle su, imar, ulaşım ve kanalizasyon gibi çevre ve çevre sağlığı, kentsel alt yapı, temizlik, katı atık, itfaiye, zabıta, acil yardım, kurtarma, defin ve mezarlıklar işlerinin yanında sportif hizmetleri, evlendirme, ticaretin geliştirilmesi gibi hizmetlerini yapmaktadır.  Sosyal politikalar genelde merkezi hükümetler tarafından planlanır ve ağırlıklı olarak yerel yönetimler tarafından uygulanır. Son yıllarda sosyal politikaların yerelleşmesi daha da önem kazanmıştır. Bunun sebebi ise halkın sorunlarını yerel yönetimlerin daha iyi tespit edebilmesi ve erişebilmeleri olarak görülebilir. Yerel yönetimlerden biri olan belediyeler temel kentsel hizmetler sağlayan kurumlardır. Bunun yanında halk belediyelerden sosyal sorunları ile de ilgilenmelerini beklemektedir. Sosyal belediyecilikte sadece hizmetler üzerine değil, halkın sosyal sorunlarıyla da ilgilenilmektedir.

Değişen ve dönüşen ekonomik ve sosyal yaşam belediyelerin sosyal politika aktörü olmasının önemli bir sebebidir. “sosyal belediyecilik” anlayışını kendi dönemim olan 2014 yılından itibaren belediyemizin sosyal politika alanında daha fazla sorumluluk alması gerektiği düşüncesiyle çalışmalarımızı sürdürdük” dedi.

Domaniç Belediyesinin Sosyal Politikalar açısından bugüne kadar yaptığı çalışmaları da anlatan Başkan Ertürk, ders sonunda öğrencilerin soruları yanıtladı.