BELEDİYE PERSONELİMİZ AFET FARKINDALIK EĞİTİMİNE KATILDI

Domaniç Hisar İlkokulu Konferans salonunda tüm kamu kurum ve çalışanlarına Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitime Domaniç Belediyesi birimlerimizdeki personelimiz de katıldı.

“2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında, Kütahya AFAD İl Müdürlüğü tarafından Domaniç ilçemizde görev yapan kamu ve kuruluşları bünyesinde görev yapan tüm personele Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitim, AFAD Kütahya İl Müdürlüğü Temsilcisi Ercüment Kök tarafından yapıldı.

Uygulamalı Eğitimde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alınırken, afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için, bu anlamda alınacak tedbirlerin önemine vurgu yapıldı.

Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi bu kapsamda 51 milyon vatandaşa ulaşılması planlanıyor.