BELEDİYEMİZE AİT GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Belediyemiz tarafından modern şehirleşmenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi, yenilenebilir enerji kaynakları ile karşılamak için hayata geçirdiği “Domaniç Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali” açılış töreni yapıldı.

Belediyemiz tarafından inşa edilen 360 Kwh Güneş Enerji Santralinin (GES) açılışı gerçekleştirildi.

Açılış öncesi katılımcılara konuşan Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, “Güneş enerjisinden elektrik üretmek için yaptığımız tesis 6 bin 624 m2 alana kuruldu. Tesisin ayda 360 Kwh elektrik üretecek. GES’in 3 milyon 750 Bin TL mal oldu. İlçemize bu dev tesis hayırlı olsun” dedi.

GES’in açılış törenine Kütahya Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Selçuk Alıç, Kütahya Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, çevre İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı, İlçe Milliyetçi Hareket Partisi Başkanları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftümüz Şaban Durmuş’un duasının ardından tesisin açılış kurdelesi kesildi.