Bulduğu Parayı Belediyeye Teslim Eden Öğrenci Ödüllendirildi

Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, ilçe merkezinde bulduğu parayı belediye zabıta ekiplerine teslim ederek, sahibine ulaşmasını sağlayan Hisar ilkokulu 4. Sınıf öğrencisi Fazlı Kerem Bilgin’i 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ödüllendirdi.
Örnek davranışından dolayı Bilgin’i tebrik eden Ertürk, İlkokul öğrencisi olmasına rağmen kocaman bir yüreğe sahip olduğunu belirtti.
Bu tür davranışların önemli olduğunun altını çizen Ertürk, “Bizim geçmişimizde, ‘atalarımız üzümünü yediği ağacın dalına parasını bırakmışlardır.’ Biz böyle bir toplumdan gelmişiz. Böyle milletin torunlarıyız. Öğrencimiz Kerem Bilgin yaptığı örnek davranış, herkes için mutluluk vericidir. Burada olayın hikayesi de çok güzel. Kerem kardeşim evine giderken yolda parayı buluyor. Bulduğu anda Belediyemizden ‘Bir miktar para kaybolmuştur’ anonsu geçiliyor. Anonsu duyan kardeşimiz direk belediyeye gelip Zabıta amirimiz ile koyu bir muhabbete giriyor. Tatlı dili ile belediyemize neşe katıyor. Bizde tatlı dilli ve kocaman bir yüreğe sahip kardeşimizi ödüllendirmek istedik. Bu davranışından dolayı kendisinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bayram elbiseleri biz karşılıyoruz. Böyle nice güzelliklerin ilçemizde var olması bizlere umut ve güç veriyor. Kendisini, Ailesini ve Öğretmenlerini kutluyorum” dedi.