Domaniç’te gezilecek yerler 3 boyutlu haritada görsellendi

Domaniç Belediyesi, ilçemizin tarihi, doğası, tarımın ve kültürel zenginliklerini bir tabelada 3 boyutlu olarak tasarladı.

Domaniç’te gezilecek yerler neresi sorusu artık rafa kalktı. Domaniç İlçe Meydanı Gazi Selim Öztürk parkına takılan tabelada 3 boyutlu harita üzerinde görsellere bakarak nerelere gezebileceksiniz, rotanızı nasıl belirleyebileceğiniz görsel bir tabela ile kolaylaştırıldı.

Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, yaptığı açıklamasında, “Hepimiz gittiğimiz yerlerde nereleri gezebiliriz? Diye hep sorar ve araştırırız. İlçemize gelen yerli yabancı turistlerin işlerini kolaylaştırmak adına görsel bir tabela hazırladık. Türkiye’nin güzel tabiatının ve tarihinin en yoğun olduğu bölgelerden biri kuşkusuz ilçemizdir. Domaniç’te gezilecek yerler dendiği zaman gerek yeşil doğasıyla gerekse tarihi ile misafirlerine oldukça kaliteli ve nostaljik anılar kazandırmaktadır. Domaniç ve köylerimizi kapsayan bu tabelamızda, tarih, doğa, tarım ve kültürel değerlerimiz ortaya sunulmuştur.

Domaniç’te nereleri gezeceğiz, rotamızı neye göre belirleyebileceğiniz? diye artık düşünmeyin. Çünkü bu görsellerde rotanız daha basit olacak. Görsellerde; Topukyayla Tabiat Parkı, Tarihi Yağlı Pehlivan Güreşleri Er Meydanı, Ebe Hatun Çamlığı, Çarşamba Köyü Hayme Ana Türbesi, Asırlık lezzet Sarıot Fasulyesi, Saruhanlar Köyü Ebe Ana Türbesi, Güney Köyü Mesire Alanı, Karaköy Şehit Saru Batu Savcı Bey’in Anıt Mezarı, Çokköy’de türüne az rastlanan Topçam Koruma alanı, Ilıcaksu Sarıkız Mesire alanı, Muratlı üzüm bağları, Çukurca Beldesinde Selim Dede Türbesi ve mesire alanı, Sefa ve Durabey’de çilek tarlaları, Domurköy’de Osmangazi’nin beşiğini sallandığı Mızık Çamı, ve Berçin’de bulunan Tarihi Haberleşme Kulesinin görselleri sunulmuştur” dedi.