Evlerimizde kullanmadığımız giysi, ayakkabı ve tekstil eşyalarımız “giysi ayakkabı kumbarasına”

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal kaynakları da koruma hedefini sürdüren Domaniç Belediyesi geleceğe yönelik çevreci adımlarını atmaya devam ediyor.

Sıfır atık çalışmaları kapsamında hayata geçirilen “Giysi, Ayakkabı Kumbaraları” Belediye ekipleri tarafından ilçemiz Orman İşletme binası önündeki kapalı durak yanına yerleştirildi.

Domaniç Belediyesi tarafından yerleştirilen Giysi, Tekstil, Ayakkabı Kumbarasına vatandaşlarımız kullanmadıkları tekstil eşyalarını bırakabilecekler. Yerleştirilen kumbaralarda toplanan artıklar geri dönüşüme tabii tutularak tekrar üretime kazandırılacak.

Proje hakkında bilgiler veren Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “İlçemizde erişimin kolay olan noktaya yerleştirilen kumbara ile tekstil ürünlerini ekonomiye kazandırmak adına çalışmalarımıza başladık. Giysi, ayakkabı ve tekstil kumbarasına atılan kıyafetler Domaniç Belediyesi personeli gözetiminde ayrıştırılıp, kullanılabilir nitelikte olanlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için yerini alacak. Kullanılamayacak oranda yıpranmış giyim eşyaları ise tekstil malzemesi olarak geri dönüşüme kazandırılacak.

Hem doğayı koruyan hem de dayanışmayı büyüten bu kumbaranın ilginin önümüzdeki günlerde artacağından eminim. Bu kumbaralara vatandaşlarımız atacağı giysi, tekstil ürünlerinin mutlaka kullanılabilir durumda olması gerekmiyor. Gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak için geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda oldukça hassas davranıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla daha yaşanabilir bir Domaniç için çaba sarf ediyoruz.

Birinin eskisi, diğerinin yenisi olsun.

Tüm vatandaşlarımızdan evlerinde kullanmadıkları giyim, ayakkabı ve tekstil eşyalarını çöp yerine bu kutulara bırakmalarını istiyoruz. Her projemizde olduğu gibi “Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Kumbarası” uygulamasına da halkımızın destek olacağını düşünüyorum. Tüm duyarlı vatandaşlarımızın bu kampanyaya desteklerini bekliyorum” dedi.