Kapatılan İşyeri Sahiplerine Yardım İçin Belediye Meclisimiz Toplandı

Domaniç Belediye Meclis üyelerimiz Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk Başkanlığında Koronavirüs (Covit-19) nedeniyle kapatılan işyeri sahiplerine yardım yapılması adına toplandı.

Toplantıda alınan kararlar sonucu; İlçede faaliyet gösteren ve faaliyetleri geçici süre durdurulan iş yeri sahiplerine 500,00 TL (beşyüz lira) yardım yapılmasına ve Belediyeye ait 2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre kiraya verilen taşınmazlar hakkında, geçici olarak faaliyetleri durdurulan işyerleri kullanılamayacağından, faaliyetlerinin durdurulduğu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmemesi, açık olanlardan da ekonomik olarak olumsuz etkilendiği için %50 oranında kira tahakkuku yapılmasına karar verildi.

Konu ile açıklama yapan Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, “Koronavirüs ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren Belediye ekiplerimiz gece gündüz demeden canla başla çalışıyor. Önceki aylarda kapatılan işyeri sahiplerimize destek olduğumuz gibi yine 31/12/2020 tarihine kadar kapanan iş yeri sahiplerine destek olacağız.

Esnaflarımıza destek olmak zorundayız

Zor günler geçiren esnafımızın yanında olmak zorundayız. Belediyemizin bütçesi doğrultusunda Esnafımıza destek oluyoruz. Bu salgınla mücadeleyi hep birlikte başaracağız. İnşallah halkımızın da destekleri ile bu zor günleri atlatacağız” dedi.

Domaniç Belediyesi Encümen Kararı;

Karar No: 2020/65

Karar Tarihi: 09/12/2020

Konu: Koronavirüs (Covit-19) nedeniyle kapatılan işyeri sahiplerine yardım yapılması.

Belediye Encümeni Encümen Başkanımız Sahvet Ertürk’ün Başkanalığında 09/12/2020 Çarşamba günü saat 14.00’da toplandı.

KARAR;

Bilindiği üzere, Çin’in Vuhan kentinden başlayarak dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘’pandemi’’ olarak nitelendirilen koronavirüs (covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek Devletimiz tüm kurumlarıyla önlemler almaya devam etmektedir.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 18/11/2020 tarih ve 19161 sayılı Koronavirüs Yeni Tedbirleri konulu yazısının 3. Maddesinde ‘’ 31/12/2020 tarihine kadar Sinema salonlarının yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahalarının faaliyetlerinin durdurulmasına (kapatılmasına) karar verilmiştir. Faaliyetleri durdurulan iş yerlerinin yanı sıra koronavirüs tehlikesi nedeniyle bazı işyerleri de bu durumdan ekonomik olarak olumsuz şekilde etkilenmiştir.

Bu kapsamda mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza ait ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre kiraya verilen taşınmazlar hakkında, geçici olarak faaliyetleri durdurulan işyerleri kullanılamayacağından, faaliyetlerinin durdurulduğu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmemesi, açık olanlardan da ekonomik olarak olumsuz etkilendiği için %50 oranında kira tahakkuku yapılmasına.

İlçemizde faaliyet gösteren ve faaliyetleri geçici süre durdurulan tüm işyeri sahiplerine 31/12/2020 tarihine kadar müracaatları halinde bir defaya mahsus 500,00 TL (beşyüz lira) yardım yapılmasına oy birliğiyle karar verildi. (Müracaatta işyeri açılış ve çalışma ruhsatı istenecektir.)