KURULUŞTAN ÇANAKKALE’YE TARİH VE MEDENİYET GEZİSİ DOMANİÇ’TEN BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gençleri tarih ve medeniyet mirasıyla buluşturmak ve onlara tarih bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen ‘Kuruluştan Çanakkale’ye Tarih ve Medeniyet Gezisi’ Domaniç’ten başladı.
81 ilden bin öğrenci Domaniç ziyareti kapsamında ilk olarak Ertuğrul Gazi’nin annesi ve Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin nenesi Hayme Ana’nın kabrini ziyaret etti. ‘Kuruluştan Çanakkale’ye Tarih ve Medeniyet Gezisi’ açılış programı Çarşamba Köyü Hayme Ana Göç Şenlikleri Alanı’nda gerçekleştirildi. Oba Çadırlarının kurulduğu alanda program, konuşmaların ardından Mehter gösterisi ile son buldu.
Programa, Domaniç Kaymakamımız Sayın Muhammed Enes İpek, Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Öğrenci Eğitimi, Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetleri Daire Başkanı Mutlu Doğan, İl Müdürü Tahir Emre Can, Konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Çelik, bazı daire müdürleri ile 81 ilden bin öğrenci katıldı.