METRUK BİNALARIN YIKIMINA BAŞKAN ERTÜRK ÖNCE KENDİ EVİNDEN BAŞLADI

İlçede görüntü kirliliğine ve tehlike arz eden metruk yapıların yıkımı devam ediyor.

Domaniç Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve Zabıta ekiplerinin belirlediği suç unsurlarının meskeni haline gelen, ilçenin ana arterlerinden biri olan ilçenin başlıca mahallerinde görüntü kirliliği oluşturan Caddelerde esnafı ve vatandaşı rahatsız eden binaların yıkımlarına devam ediliyor. Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk kendi çocukluğunun büyüdüğü sonrasında kullanılmayan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, yıllardır ihmal edilmiş yapıların ilçenin gelişiminin önünde duvar ördüğünü ifade ederek, “Eskimiş, köhne, metruk yapılar bakımsızlıktan dolayı hem görüntü kirliliği hem de tehlike arz etmektedir. Domaniç’in gelişimini engelleyen ne varsa bir bir yıkmalıyız. Çünkü zamanla kullanılmayan metruk yapılar görüntü kirliliği dışında tehlike arz etmektedir. En önemlisi de savunmasız olan çocuklarımızın güvenliğini düşünmemiz gerekmektedir. Bu vesile ile kendi çocukluğumun izlerini taşıyan zaman içerisinde kullanılamayan binamızı tehlike arz ettiği için yıkımını gerçekleştirdim. Domaniç’in geleceği olan çocuklarımızın huzur içinde büyüyeceği bir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Halkın hiçbir ihtiyacını karşılamayan, aksine görüntü kirliliğine neden olan atıl yani kullanılmayan binalar zamanla tek tek yok olmalıdır. Ferah bir Domaniç, ferah bir gelecek inşa etmeliyiz. Eski kullanılmayan tehlike arz eden evlerin sahipleri de bu konuda bizlere destek olsunlar. Bu alanlar gerçekten çocuklarımız için çok tehlikeli. Bir an önce yıkılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.