TOPUKYAYLA’YA 5 AYDA 30 BİN ZİYARETÇİ GELDİ
Türkiye’nin 210. Tabiat Parkı olan Domaniç’in gözbebeği Topukyayla Tabiat Parkına 5 ayda 30 bin kişi ziyaret etti.
İlçemizin gözbebeği haline gelen ve işletmesini Domaniç Belediyesi’nin yaptığı Topukyayla Tabiat Parkı her mevsim güzelliği ile ziyaretçilerini karşılamaya devam ediyor. İlçenin dışa açılan kapısı ve doğanın muhteşem manzaralarının bir araya geldiği Topukyayla Tabiat Parkı 1 Temmuz 2021 ve 30 Kasım 2021 tarihleri arasında, yani 5 ayda 30 bin ziyaretçiye ulaştı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, “İlçemiz Tarihi konumu, kültürel zenginliği ve her mevsim doğanın tüm ihtişamını bulunduran ender yerleşim alanlarından birisidir. Kayıların otağı, tüm dünyaya hükmeden bir imparatorluğun kurulduğu topraklardır. Göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren şunu hep dile getiriyoruz ‘Domaniç Turizm yönünden öne çıkmalıdır’ bu sözümüzün hala arkasındayız.
İlçemiz bu sezon yüz binleri karşıladı
İşletmesini Domaniç Belediyemizin yaptığı Topukyayla Tabiat Parkımız 1 Temmuz ve 30 Kasım tarihleri arası yani 5 aylık bir dönemde 30 bin ziyaretçiyi misafir etti. Bu sayı sadece Topukyayla’ya gelenler. Peki! bir o kadar ziyaretçi Sarıkız’a geldi balık yedi, bir o kadar ziyaretçi Hayme Ana’yı ziyaret etti, şenliklerine katıldı, bir o kadar ziyaretçi Güney Köyü Mesire alanına geldi, Mızık Çamına geldi, Şehit Savcı Saru Batu’nun kabrine geldi, Ebe Sultan Türbesini ziyaret etti, Berçin Kulesini ziyaret etti, Kocayayla’da piknik yaptı, Göç Yolunda doğa turu yaptı, Selim Dedesine dua etti, Sonbaharın her tonunu fotoğrafladı kampını yaptı, Motor ve Off-Road turu gerçekleştirdi. Yani her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip ilçemiz bu yaz sadece yüz binleri karşıladı. Belki de Kütahya’nın en çok ziyaret edilen ilçesi haline geldi.
Biz satalım, biz marka olalım ama ‘BİZ’ olalım
Bu iş burada kalmamalı, vatandaşlarımızın da bu konuda bizi desteklesinler. Gelsinler bu mekanlarda ürettiği ürünleri, hobi olarak yaptığı el işlerini, kültürel el sanatlarını, ahşap oymalarını, tarlada ürettikleri cevizi, fasulyesi, çileği, üzümü, marulu, mısırı, domatesi, çiçeklerini, doğadan topladığı endemik bitkilerini ne varsa bu alanlarda satış yapsınlar. Dondurma satsınlar, mısır satsınlar, incik boncuk, el işi satsınlar. Satsınlar ki el kapılarında uğraşmasınlar istiyoruz. Biz üretelim, biz satalım, biz marka olalım ama ‘BİZ’ olalım. Şunu da belirtmek isterim, ‘Domaniç’e bir kez gelen her mevsim zaten gelecektir’” dedi.