DOMANİÇ OSMANLI GÖÇ YOLU EKO TURİZM YOLUMUZUN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Osmanlı Devletinin Kurucusu Osman Gazi’nin Babası Ertuğrul Gazi’nin himayesindeki Kayıların Domaniç’e gelirken kullandıkları Göç yolu, Eko turizme kazandırılması kapsamında belirlenen rotanın açılışı yapıldı.

Domaniç Osmanlı Göç yolu Eko turizm yolu açılış programına, Domaniç Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Özgür Balcı, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Bölge Müdürleri, Sosyal Medya Fenomenleri, Orman çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım programı çerçevesinde Ülkemizin en ünlü Sosyal medya fenomenleri ve tanınmış simaları Domaniç’e davet edildi.
Yürüyüş, Çarşamba Köyü Hayme Ana türbesinden başladı. Çamlıca Köyü, Berçin Kulesi, Domaniç Ebe Hatun Çamlığı, Pazaralanı, Tefekkür Tepe, Topukyayla Tabiat Parkı, Domaniç Kurbağaları Göç Yolu, Çatalaalıç Mevki, Sefa Köyü, Karagöl, Kızıl Saray, Çukurca Göleti, Selim Dede Mesire Alanı, Ilıcaksu Sarıkız Mesire Alanı, Domurköy Mızık Çamı olarak devam etti. Program, Atçılar, Atv ve bisikletli grupları, yöresel kıyafetli kadınlarda eşlik etti. Yürüyüş ekibi Topukyayla Tabiat Parkında bulunan gölde kano üzerinde kısa bir tur gerçekleştirdi.
Dolu dolu geçen programın akşam saatlerinde ise Çatalalıç mevkiine kurulan Oba Çadırları ve kamp ateşi etrafında Domaniç’in yöresel sanatçıları Osman ve Mehmet Demiröz tarafından düzenlenen eğlence ile sona erdi.
20 Milyon takipçileri Domaniç’i tanıtacaklar
Ülkemizin en ünlü Sosyal Medya Fenomenleri ve Diriliş Dizisinde Doğan Alp rolü ile gönülleri fetheden Cavit Çetin Güner’inde katıldığı ekip, yetkililerden Domaniç’in tarihi, Göç yolu ve bölgenin iklim yapısından, bitki ve hayvan türlerine kadar tüm bilgileri aldılar. Ayrıca eşsiz manzarada çekimler yapıp 20 milyon civarında ki takipçilerine Domaniç’i tanıtacaklarını belirttiler.
Domaniç Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, “Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından projelendirilip açılışı yapılan Göç Yolumuz ilçemize hayırlı olsun. Bu kapsamda Domaniç Turizmine büyük katkı sağlayacak olan Ekoturizm rotası ilçe merkezimiz dahil ve rota üzerinde bulunan köylerimize de katkı sağlayacaktır. Bizler Belediyemiz olarak Ebe Hatun Çamlığımızda yürüyüşe katılan tüm misafirlerimizi en güzel şekilde ağırladık. Sağ olsun Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Özgür Balcı ve Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ilçemize desteklerinin devam edeceklerini belirttiler. İnşallah ilçemiz Turizm kapsamında Ekoturizm olarak güzel katkılar sağlar. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza tekrar tekrar teşekkür ederim” dedi.
Program Sonunda Belediye Başkanımız Sahvet Ertürk, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’ya, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Özgür Balcı’ya ve Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin’e birer plaket hediye etti.