Ertürk, “Ebelik mesleği Domaniç için ayrı bir önem taşıyor”

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Dünya Ebeler Günü nedeniyle Domaniç İlçe Hastanesinde görev yapan 8 Ebeye birer kutlama plaketi verdi.
Hastane Müdürü İsmail Ceylan ve Başhekim Dr. Hatice Koca Gelen’in de hazır bulunduğu kutlama töreninde Belediye Başkanı Sahvet Ertürk Hastane de görevli İpek Özaltın ve Tuğba Yıldız Tuluk’a plaketlerini takdim ederek Ebeler Gününü kutladı.
Domaniç İlçe Hastanesin İpek Özaltın ve Tuğba Yıldız Tuluk dışında İlknur Karabay, Müge Okyay, Hatice kocaman, Dilek Öztürk, Tuğba Taşkın ve Elif Türkekul olmak üzere 8 Ebe görev yapıyor.
EBELİK MESLEĞİ DOMANİÇ İÇİN AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR
Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “ Ebelik mesleği Domaniç için ayrı bir önem taşıyor. Bilindiği gibi Osmanlı İmparatorluğunu kuran Kayılar, 1230 yılında Domaniç’e geldiklerin de Domaniç’e bir Ebe çadırı kurdular. Bu gün bilinen adıyla Ebe Hatun Çamlığına kurulan çadırın yanı başına da Alp mezarı yaptılar. Dünyanın ilk Ebe Çadırının kurulduğu Domaniç’te çadırın Ebe’ si Ebe Hatun’un Türbesi Alp mezarlığında bulunmaktadır. Bizde Domaniçliler olarak bu yüzden Ebelerimize ayrı bir önem veririz. Burada bulanan ve bu gün dışarıda görevli olan Domaniç İlçe Hastanemizde görevli 8 Ebemizin Ebeler Gününü kutlarız. Eğer hava şartları müsaade etseydi bu töreni Ebe Hatun Türbesi önünde gerçekleştirecektik. Ancak Hava muhalefeti, Pandemi ve Ramazan olmasından dolayı böyle bir mütevazi törenle sizlerin gününü kutlamak istedik” dedi.