Tarihi öneme sahip Ebe Çamlığına ‘Seyir Terası’ kazandırıldı

Domaniç Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile Ebe Hatun Çamlığı Er Meydanına Ahşap Seyir Terası kazandırdı. Orman Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Göç Yolu Projesi’ kapsamına alınan Ebe Hatun Çamlığı, tarihi ve stratejik önemi ile de ön plana çıkıyor.

Ebe Çamlığında tamamlanan Ahşap Seyir Terasının, Cumhuriyetin 100. Yıl etkinliklerinde yetiştirildiğini ifade eden Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Seyir Terasının Er Meydanı’na çok yakıştığını söyledi.

AİLELERİN GÜVENLE ZİYARET EDECEĞİ BİR ALANA DÖNÜŞECEK

Başkan Ertürk,

” Bu terasın tamamlanmasında büyük bir iş birliği yürüttük ve bu vesileyle Kütahya Orman Bölge Müdürümüz Erdal Dingil’e, Domaniç Orman İşletme Müdürümüz Engin Yormaz’a teşekkür ederim. Geçtiğimiz yıllarda Er Meydanı’na güreşçilerimiz için soyunma odaları, tuvaletler ve banyolar yapmıştık. Şimdi ise binanın üstüne bu ahşap terası ekleyerek, bu alanın hem güzelleşmesini sağladık hem de ailelerin rahatlıkla ve güvenle ziyaret edebileceği bir mekan haline getirdik. Hep birlikte bu alanı koruyup kollayalım ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

EBE HATUN ÇAMLIĞININ TARİHİ ÖNEMİ

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Ebe Hatun Çamlığı, tarih sahnesindeki önemli bir yere sahip olduğunu ve Domaniç Yaylalarına 400 çadır kurduğunu hatırlattı.

Ebe Çadırı, çadırların en stratejik konumunda yer alarak Ebe Hatun Tepesi’nin tam ortasına kurulduğunu ifade eden Başkan Ertürk, bu çadırda doğumlar gerçekleştirilirken diğer yanda Domaniç dağlarındaki kayın ağaçlarından ve şifalı otlardan ilaçlar üretildiğini söyledi.

Bu alanda Alplere eğitim verildiğini belirten Ertürk, burada at binme, ok atma, güreş tutma gibi eğitimler aldıklarını ifade etti.

BU ÖZEL MEKAN KORUNSUN

Ebe Hatun Çamlığı’nın zengin tarihine ve doğal güzelliklerine bu önemli katkının yapıldığını aktaran Ertürk,

“Projeyi tüm halkımıza duyururken, bu özel mekânın korunmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamaya davet ediyoruz” dedi.